Having existed for many years, we know and believe that the quality and taste of the dishes are the most important for the restaurant.
The Miód Malina Restaurant, located on the Royal Route, in a representative building formerly referred to as the Stadnicki Palace, has been around for many years. Since its opening, we wanted the Miód Malina Restaurant to become the epitome of good taste and flavour, to be associated with excellent service and unique atmosphere. Every day, we strive to fulfil these values, so that all our dear guests feel exceptional and that the food served through our team of excellent chefs is not only delicious, but also served in a unique setting by professional and pleasant staff.
Ourdishes
Having existed for many years, we know and believe that the quality and taste of the dishes are the most important for the restaurant.
With our long experience, we know and believe that the quality and flavour of food is the most important to any restaurant. Therefore, for many years we have been working with the best suppliers of Polish regional product and companies that import Italian flavours to Krakow. We are confident that everything served on our menu is authentic, because we care about extracting and deepening the natural flavours of natural spices and herbs. Therefore, at the Miód Malina Restaurant we also offer seasonal specialities, something new almost every month. In the autumn, we have handmade stuffed cabbage with buckwheat, mushrooms and plums served in delicate truffle sauce, roast goose for the St. Martin’s Day with mushrooms and barley, Krakow style, and for the dessert – apple drop scones with vanilla and caramel mousse. We prepare it precisely so that the Polish cuisine gains many faces, just like our Polish four seasons of the year.
For a good start
Crostini misti w trzech smakach - z wędzonym łososiem, szynką parmeńską i borowikami24 zł
Three flavored crostini - with smoked salmon, Parma ham and wild mushrooms
Grillowany kozi ser smażony z gruszką w sakiewce z ciasta filo, podawany na liściach rukoli34 zł
Goat cheese fried with pear in filo pastry with fig, served on bed of rucola
Chrupiący ser owczy po bacowemu z grilla z żurawiną24 zł
Grilled crunchy sheep cheese with cranberry jelly
Delikatne krewetki w sosie pomidorowym z czosnkiem, podane na roszponce i rukoli39zł
Prawns in tomato sauce with garlic served with rocket and lamb lettuce salad
Cold starters
Tatar z tuńczyka i awokado z kawiorem z octu balsamicznego38 zł
Tuna and avocado tartar with balsamic vinegar caviar
Carpaccio z polędwicy wołowej ze świeżą rukolą, kaparami i parmezanem z sosem truflowym i cebulką borettani40 zł
Beef carpaccio with fresh rucola, parmesan shavings and capers with truffle sauce
and borettani onion
Tatar wołowy tradycyjny z cebulką, ogórkami, grzybkami i tuńczykiem41 zł
Traditional beef tartar, served with onion, cucumber, mushrooms and tuna
Matias holenderski na cebuli w oleju lnianym z dodatkiem pesto z pietruszki27 zł
Matias herring served on onion marinated in linseed oil with parsley pesto
Soups
Rosół z makaronem i świeżą pietruszką18 zł
Chicken broth with pasta and fresh parsley
Żur wiejski z jajkiem i białą kiełbaską w razowcu z własnego wypieku23 zł
Traditional Polish soup made from fermented rye with white sausages and an egg. Served authenticly in a bowl made of bread
Wyborna zupa grzybowa podana w chlebie26 zł
Traditional wild mushroom soup served in bread bowl
Barszcz czerwony z dodatkiem octu malinowego z uszkami mięsnymi21 zł
Beetroot soup with raspberry vinegar served with meat dumplings
Salads
Sałata z kurczakiem marynowanym w occie balsamicznym z awokado i płatkami migdałów35 zł
Salad with chicken breast marinated in balsamicowith avocado and almond flakes
Malinowe pole - plastry grillowanej polędwicy wołowej na liściach sałat z malinowym sosem42 zł
Slices of grilled beef tenderloin on the leaves of lettuce with raspberry sauce
Grillowany kozi ser na sałacie z dodatkiem truskawki, granata i figi36 zł
Grilled goat cheese with strawberry, pommegranate and g
Kompozycja sałat z pstrągiem łososiowym i dressingiem koperkowo ogórkowym32 zł
Mix of salads with salmon trout and cucumber dill dressing
Stufeed dumplings
Pierogi z mąki razowej z cielęciną na sosie kurkowym32 zł
Wholemeal dumplings with veal served with chanterelle sauce
Zielone pierogi ze szpinakiem i fetą podane ze śmietaną24 zł
Green dumplings with spinach and feta served with sour cream
Gotowane pierogi na sposób ruski24 zł
Boiled Russian style dumplings with potato, cottage cheese and fried onion
Our delicacities
Chrupiące placki ziemniaczane serwowane z gulaszem z mięsa najprzedniejszego gatunku z dodatkiem papryki42 zł
Fried potato pancakes served with great quality meat stew served with sliced red peppers
Schabowy tradycyjny z kostką podany z kapustą zasmażaną i pieczonym ziemniakiem43 zł
Traditional breaded pork chop with cubes served with fried cabbage and baked potato
Chrupiące placki ziemniaczane serwowane z sosem z leśnych grzybów30 zł
Fried potato pancakes served with wild mushroom sauce
Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym29 zł
Cabbage rolls stuffed with rice and meat served with creamy tomato sauce
Delikatna gicz cielęca pieczona z rozmarynem na naturalnym sosie pieczeniowym z puree ziemniaczanym z parmezanem54 zł
Delicate veal knuckle roasted with rosemary served on natural sauce and mashed potatoes with parmesan cheese
Bigos po krakowsku32 zł
Traditional polish sauerkraut and meat stew
From the sea
Polędwica z dorsza na warzywnym ratatouille52 zł
Cod loin served with vegetable ratatouille
Delikatne przegrzebki smażone na oliwie z czosnkiem, pietruszką i białym winem podane na świeżych liściach szpinaku65 zł
Delicate scallops fried in olive oil with garlic, parsley and white wine served on bed of fresh spinach
Pstrąg z grilla z masłem czosnkowym, koprem włoskim i pomidorkami cherry36 zł
Trout bream sh with garlic butter, fennel and tomato cherry
Halibut z ciastem kataifi na groszku cukrowym56zł
Halibut served with kataifi cake on sugar peas
Main courses
Pół kaczki pieczone na rumiano z majerankiem podana z pieczonymi jabłkami i żurawiną62 zł
Roasted golden brown duck (1/2) sprikled with marjoram, served with roasted slices of apples and cranberry jelly
Kukurydziany filet z kostką nadziewany mozzarellą i suszonymi pomidorami podany na sosie z wędzonej papryki i pomidorów suszonych47zł
Corn llet with cubes stuffed with mozzarella and dried tomatoes served on a sauce of smoked paprika and dried tomatoes
Delikatny comber z sarny grillowany na różowo z wiśniami Amarena i borowikami78 zł
Delicate roe deer loin , marinated with herbs, medium grilled, served with amarone cherries and wild mushrooms
Kotleciki jagnięce na puree z dyni z pieczonym czosnkiem i szynką parmeńską81 zł
Grilled lamb chops served on pumpkin puree with baked garlic and Parma ham
Rib eye stek z grillowaną sałatą rzymską i sosem pieprzowym61 zł
Rib eye steak served with grilled romaine lettuce and pepper sauce
Tournedo z polędwicy wołowej alla Fragola na rosti ziemniaczanym z truskawkami z balsamicznym sosem winnym86 zł
Beef tenderloin steak cooked to your liking served on potato rosti with strawberries and balsamic vinegar
Pasta
Rigatoni con manzo - makaron z polędwicą wołową, listkami rukoli i pomidorkami koktajlowymi36 zł
Rigatoni pasta with spicy beef tenderloin with rucola and cherry tomatoes
Bucatini z owocami morza na oliwie z oliwek z czosnkiem46 zł
Bucatini with seafood, olive oil and garlic
Lasagne al forno - makaron przekładany delikatnym mięsem na sposób boloński z sosem ze świeżych pomidorów31 zł
Classical Bolognese lasagna
Le fettuccine Alfredo - Zielone tagliatelle z krewetkami, szpinakiem i czosnkiem w delikatnym sosie sḿ ietanowym39 zł
Green tagliatelle with shrimps, fresh spinach and garlic with a delicate cream sauce
Side dishes
Ziemniaki z wody11 zł
Boiled potatoes
Kopytka11 zł
Potato dumplings
Warzywa na parze11 zł
Steamed vegetables
Sałatka wiosenna z rzodkiewką świeżym ogórkiem i pomidorkiem z sosem vinaigrette14 zł
Salad with radish, cucumber, tomatoes with vinaigrette
Duszone świeże liście szpinaku z czosnkiem i śmietaną11 zł
Spinach with garlic and sour cream
Buraczki zasmażane11 zł
Fried beetroot
Pieczone łódeczki ziemniaczane11 zł
Potato wedges with sea salt and rosemary
For Children
Naleśniki z białym serkiem i owocami ze słodką smietanką19 zł
Pancakes with sweet cheese , fruits and cream
Grillowany filet z kurczęcia z domowymi frytkami i surówką z marchewki i jabłka29 zł
Grilled chicken breast served with homemade fries and fresh carrot and apple salad
Spaghetti pomodoro z pomidorkami i świeżą bazylią24 zł
Spaghetti pomodoro with tomatoes and fresh basil
Tradycyjny rosół z makaronem18 zł
Traditional chicken broth with pasta
Desserts
Malinowe tiramisu ze świeżymi owocami i miętą24 zł
Raspberry tiramisu with fresh fruit and mint
Chrupiące racuchy z jabłkami, z sosem waniliowym i karmelowym na ciepło24 zł
Traditional apple pancakes with a mouth wateringblend of caramel and vanilla sauce
Tradycyjny delikatny sernik krakowski z gorzką czekoladą, na ciepło podany22 zł
Traditional delicate Krakow cheese cake with bitter chocolate - served hot
Malinowa pychotka - lody waniliowe z ciepłym musem malinowym, bitą śmietanką i malinami21 zł
Raspberry dessert- vanilla ice-cream with hot raspberry mousse, whipped cream and raspberries
Szarlotka z kruszonką i sosem karmelowo waniliowym na ciepło podana23 zł
Apple pie with crumble and caramel vanilla sauce served warm
Suflet czekoladowy bezglutenowy z lodami chałwowymi22 zł
Chocolate gluten-free souffe with scoop of halvah ice cream
Gallery
RestaurantMiód Malina
RESTAURACJA MIÓD MALINA
31-044 Kraków, ul. Grodzka 40