O restauracji

Na Trakcie Królewskim, w reprezentacyjnej kamienicy zwanej dawniej pałacem Stadnickich, już od wielu lat istnieje Miód Malina. Od samego początku powstania Miód Maliny, chcieliśmy aby była uosobieniem dobrego smaku i gustu, kojarzyła się ze znakomitym serwisem i niepowtarzalną atmosferą. Dbamy o te wartości każdego dnia, by każdy nasz Szanowny Gość czuł się wyjątkowo i by to co serwujemy poprzez nasz zespól znakomitych kucharzy było nie tylko smaczne, ale podane w wyjątkowej oprawie przez profesjonalny uprzyjmy serwis.

 

Istniejąc od wielu lat, wiemy i wierzymy że jakość i smak potraw są dla restauracji najważniejsze. Dlatego też współpracujemy od lat z najlepszymi dostawcami produktów polskich regionalnych oraz z firmami które dla nas sprowadzają włoskie smaki do Krakowa. Mamy pewność że wszystko co serwujemy w karcie jest autentyczne, bo zależy nam na wydobywaniu i pogłębianiu naturalnych smaków z naturalnych przypraw i ziół. Dlatego też w Miód Malinie proponujemy naszym gościom także sezonowe specjały, niemal co miesiąc inne. W sezonie jesiennym proponujemy więc ręcznie robione gołąbki z kaszą ze śliwami i grzybami z delikatnym sosem truflowym, gęś pieczoną na św. Marcina z grzybami i kaszą jęczmienną po krakowsku, a na deser racuszki z jabłkami z musem waniliowym i karmelowym. Przygotowujemy to właśnie po to, by kuchnia polska zyskała różne oblicza, jak nasze polskie cztery pory roku.